Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Stort intresse för ExTiX 9

Intresset för ExTiX 9 är överraskande stort. Denna vecka har (hitintills) 3757 personer laddat ner disten via Sourceforge.net. Härtill kommer alla som hämtat via Svenska Linuxföreningen. 

Alla nerladdningar resulterar i en 13:e plats på världslistan (Popularitetslistan) över antalet nerladdade linuxdistributioner de senaste sju dagarna. D v s enligt Distrowatch.coms statistik. Före många "etablerade" linuxsystem, t. ex. PCLinuxOS, Slackware, KNOPPIX, Mandriva, Kubuntu, Lubuntu, Puppy Linux m fl. Lite imponerande om jag får säga det själv. Om också nerladdningarna från Svenska Linuxföreningen medräknades så...

Idag lägger jag ut en ny version av ExTiX 9 med div. felrättningar. Samtidigt har jag passat på att byta kernel till 3.1.7-extix. Kernel 3.1.7 släpptes igår av kernel.org. Möjligen kan den nya versionen öka intresset ytterligare. 

Tillägg 120108
Jag har lagt ut en ny version av ExTiX 9 x64 idag. Rättat div. smärre fel och bytt ut kerneln till 3.1.8-extix. Alla program har också uppgraderats till senaste tillgängliga version per idag (120108). Det innebär bl a att Firefox är i version 9.0.1 nu.

ExTiX 9 x64 är nu helt perfekt. D v s såvitt jag själv kunnat konstatera. Tacksam för om du rapporterar ev. fel du upptäcker här som en kommentar eller direkt till mig.

Se en LISTA över alla installerade program 120108.

LÄS MERA...

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Alla nerladdningar resulterar i en 13:e plats på världslistan

Är det inte snarare antalet sidvisningar på Distrowatch som resulterar i alla nedladdningar? :)

Oavsett så håller jag med om att det är imponerande antal nedladdningar. Kul att du kom med på framsidan av Distrowatch!

extons bild

Du kan ha rätt. D v s det är svårt att veta vad som är hönan eller ägget.

Även tidigare versioner av ExTiX har varit "på framsidan" av Distrowatch. De var dock inte baserade på Ubuntu. Där har vi nog nyckeln till "framgång".

Den stora anledningen till att inte flera av mina remasters listas av Distrowatch är att resp. INFO-sida för distarna saknar egen domän (som ExTiX har). Projekten anses då av någon dunkel anledning inte vara så "seriösa".

LINUX.EXTON.NET

extons bild

ExTiX 9 har nu klättrat till en 12:e plats! Är dessutom på uppåtgående. Ytterligare flera tusen nerladdningar. Var ska det sluta?

LINUX.EXTON.NET

FoHs bild

Snart är du nog större än Ubuntu själva, precis som Mint! ;)

extons bild

 Säg den lycka som varar för evigt. ExTiX 9 är nu på väg neråt...

LINUX.EXTON.NET