Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Hur roligt kan det vara?

I mitt förra blogginlägg skrev jag om hur roligt det kan vara att köra ArchEX/Arch Linux. Du som vill ha ännu roligare kan testa min nya version (130215) av exGENT (Gentoo).  

Nya exGENT kan liksom tidigare enkelt installeras till hårddisk på 1 - 5 min (beroende på datortyp). Den tiden ska jämföras med den tid det tar att genomföra en "normal" Gentoo-installation. D v s 1 - 2 dygn.

Vem passar exGENT/Gentoo för?
Vana linuxanvändare eller den som verkligen vill lära sig Linux.

Bild