Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Kör CruxEX 3.0 från en USB-pinne!

Crux logoJag har idag färdigställt en ny version av CruxEX 3.0 64bit avsedd för direktinstallation till USB-sticka. Det fina med denna version är att alla systemändringar (inkl. nya programinstallationer) kan sparas direkt på stickan. Du blir alltså riktigt portabel. En USB-sticka med CruxEX 3.0 på kan köras på alla ”normala” datorer.

 Uppdateringar
Alla ingående program i CruxEX 3.0 har uppdaterats till senaste tillgängliga version per idag (130222). Det betyder bl a att Firefox är i version 19.0.

Läs min INSTRUKTION om hur installationen till sticka ska gå till.