Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Installera den senaste linuxkärnan (3.8.1) för Ubuntu/Debian 64bit-system

Jag har idag (130303) kompilerat ännu en fräsch linuxkärna. "Min" kernel 3.8.0-9-exton kan installeras i alla moderna Ubuntu/Debian-system. Nyssnämnd kernel motsvarar Kernel.orgs senaste kernel 3.8.1, släppt 130228. Läs mera om saken på EXTON Linux | Linux Live Systems (min relativt nya engelska linuxsajt).

Feature OVERVIEW for the Linux 3.8 kernel