Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

LFA 13.04 - För alla som gillar Linux på svenska

Testa gärna nya Linux för alla (LFA) 64bit 13.04 Live DVD på SVENSKA, som är baserad på Ubuntu 13.04 BETA (alias Raring Ringtail, som släpps i skarp version 130425). Kernel 3.8.0-13-exton (motsvarande Kernel.orgs senaste kernel 3.8.3, släppt 130314) används.

Sex olika skrivbordsmiljöer
Du kan i LFA köra/testa sex (6) olika skrivbordsmiljöer live (under körning från skiva/usb-sticka). Nämligen Unity 6.90.2 (Ubuntu), Gnome 3.6.4, Mate 1.4, Razor-qt 0.5.2, Fluxbox 1.3.2 och XBMC 12.0 (An award-winning free and open source (GPL) software media player and entertainment hub for digital media). Unity är standardmiljö. Du väljer dock själv på LightDM:s inloggningssida vilken skrivbordsmiljö du vill ha.

Uppgradera regelbundet
Du kan regelbundet (varje dag eller varje vecka) uppgradera ditt installerade LFA-system med kommandona sudo apt-get update följt av sudo apt-get upgrade så har du småningom (först av alla?) Ubuntu 13.04 i skarp version.

LÄS MERA...

Bild