Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

EXTON OpSuS med KDE 4.10.1

EXTON OpSuSJag har idag gjort en remaster av openSUSE 12.3, som släpptes den 13 mars 2013. Systemet levereras denna gång i form av en zip-fil om 1140 MB för direktöverföring till USB-sticka. Systemspråket är engelska. Kernel 3.7.10-9.1 (senaste SUSE-kernel) och KDE 4.10.1 (senaste kde-version, släppt 130305) används. Alternativ skrivbordsmiljö är snabba Razor-qt 0.5.2.

Installerade program
Jag kan särskilt nämna LibreOffice, Gimp, Firefox, Thunderbird, FileZilla, Vlc och GParted. Dessutom alltså KDE 4.10.1 och Razor-qt 0.5.2. Alla program har uppdaterats till senaste version per den 22 mars 2013. Studera den fullständiga PROGRAMLISTAN med versionsnummer.

Vem passar EXTON OpSuS 12.3/openSUSE 12.3 för?
Alla som vill köra/testa ett förnämligt linuxsystem med senaste KDE-version.

LÄS MERA...