Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Pardus 2013

Den turkiska linuxdistributionen Pardus har kommit ut med en ny version kallad Pardus 2013. Den baseras på Debian. Därmed har tydligen turkiska staten (!?) gett upp sina ambitioner att skapa ett "eget" stabilt linuxsystem. 

Pardus var tidigare ett intressant (rentav nyskapande) linuxsystem. Nu är det bara ett i raden av debianbaserade linuxsystem. Bl a därför inget att remastra (för mig).

Så här ser skrivbordet ut när man kör gnomevarianten (pardus_kurumsal_2013_gnome_64bit_tr.iso) av Pardus 2013