Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Nya DebEX Barebone (Debian Wheezy/Sid) med LXDE och kernel 3.8.4

DebianNya DebEX Barebone 64bit Linux live cd är baserad på Debian Wheezy (kommande Debian 7) med inslag av Debian Sid. LXDE används som skrivbordsmiljö. The Lightweight X11 Desktop Environment (LXDE) is an extremely fast-performing and energy-saving desktop environment. Jag har ersatt Debians ursprungliga kärna 3.2 med "min speciella" kärna 3.8.0-15-exton (Kernel.orgs 3.8.4).

Vem vill köra Debian Wheezy/Sid?
Mitt svar: Den som gillar Debian och vill ligga i framkant. Debian Sid är alltså Debian unstable. Trots det finns ingen anledning till "oro". Vid normal användning fungerar allt. Det förtjänar att nämnas att Ubuntu till stor del bygger på Debian Sid.

LÄS MERA...