Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

ExTiX 13 :: Det ultimata linuxsystemet i ny version

ExTiXJag har idag (130428) lagt ut nya ExTiX version 13 baserad på Ubuntu 13.04. Jag har förändrat (förbättrat?) systemet på olika sätt. Originalet innehåller skrivbordsmiljön Unity (Ubuntu). I ExTiX 13 har jag tagit bort Unity och lagt till Gnome 3.6.3 med Cairo-Dock 3.2.1. Läs mera härom på INFO-sidan.

To my English speaking readers
See a short description of ExTiX 13's features. A general truth: If an original system can run on a particular computer a "Exton remaster" of the same original system can run on the same computer. I never change a Linux system for the worse in terms of auto configuration and hardware detection, etc. It happens that I replace the original kernel (which I have done in this case), but always to a "better" one with even more native support for various hardware etc. Exton distributions: The number of Exton distributions has decreased from 66 (all time high in June 2011) to 16. See a complete LIST. It was a bit too much for me to keep 66 distributions up to date. All Exton distributions on the Swedish Linux Society's FTP Server can be reached HERE. Thirteen (13) Exton distributions in English (English locale) can also be dowloaded from SourceForge.net.

Se en skärmdump av Gnome-skrivbordet med Cairo-Dock.

LÄS MERA...

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

extons bild

Läs gärna också Softpedia.coms beskrivning av nya ExTiX 13.

Softpedia.com - the encyclopedia of free software downloads! 

LINUX.EXTON.NET

extons bild

Jag har lagt ut en ny version av ExTiX 13 idag (130504). Version 130428 innehöll tyvärr en del mindre buggar. Den nya versionen är buggfri (såvitt jag vet). Jag har dessutom passat på att uppgradera Gnome till version 3.8.

ExTiX 13 har laddats ner mer än 5000 gånger (!) denna vecka via Sourceforge.net. Härtill kommer alla nerladdningar via Svenska Linuxföreningen. (Oklart hur många).

NEWS 130504
ExTiX 13 version 130428 has been downloaded over 5000 times this week via Sourceforge.net. Unfortunately it had some minor bugs. I have therefore uploaded a new version (130504) with Gnome 3.8. This new version of ExTiX 13 is bug free (as far as I know).

LINUX.EXTON.NET