Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

MeX 13.04 64bit Linux Live DVD med KDE 4.10.2, Gnome 3.8, Unity 7.0 och kernel 3.9

Nya MeX 13.04 64bit Linux Live DVD är en remaster av Ubuntu 13.04 - alias Raring Ringtail, släppt den 25 april 2013. Originalet innehåller skrivbordsmiljön Unity 7.0. I nya MeX har jag dessutom installerat KDE 4.10.2, Gnome 3.8 och Gnome "Classic" 3.8 (Gnome Fallback), som ytterligare alternativ, så att alla på stående fot (under live-körning) kan jämföra de olika skrivbordsmiljöerna.

Använd kernel
3.9.0-0-exton
, kompilerad av mig igår. (Kernel 3.9.0-0-exton motsvarar Kernel.orgs stabila kernel 3.9). Ubuntus originalkernel är 3.8.0-19-generic.

Feature OVERVIEW for the Linux 3.9 kernel

To my English speaking readers
See a short Description of MeX's features. Differences: Ubuntu 13.04 and MeX Linux is different only in principle to the terms of program content. A general truth: If an original system can run on a particular computer an "Exton remaster" of the same original system can run on the same computer. I never change a Linux system for the worse in terms of auto configuration and hardware detection, etc. It happens that I replace the original kernel (which I have done in this case), but always to a "better" one with even more native support for various hardware etc. Exton distributions: The number of Exton distributions has decreased from 66 (all time high in June 2011) to 16. See a complete LIST. It was a bit too much for me to keep 66 distributions up to date. All Exton distributions on the Swedish Linux Society's FTP Server can be reached HERE. Thirteen (13) Exton distributions in English (English locale) can also be dowloaded from SourceForge.net.

LÄS MERA...