Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Nya ExLight 13.04 med snabba Enlightenment 17 (stable) och kernel 3.9

Enlightenment logoJag har gjort en ny version av ExLight Live DVD. Det är en remaster av Ubuntu 13.04 (alias Raring Ringtail släppt 130425). Skrivbordsmiljön Enlightenment 17 (Beauty at your fingertips - den stabila versionen zero släppt 121221) och kernel 3.9.0-0-exton (Kernel.orgs 3.9, stable) används. Programinnehåll: Bl a AbiWord, Skype, Wicd, Thunderbird, Firefox, Vlc, Gimp och GParted. Dessutom alla nödvändiga program för att kunna installera program från källa/source samt java, flash och alla tänkbara codecs. Alla program har uppdaterats till senaste tillgängliga stabila version per den 9 maj 2013. Studera den fullständiga PROGRAMLISTAN.

Feature OVERVIEW for the Linux 3.9 kernel

Historia
Version 130509 av ExLight ersätter en tidigare version från 130105.

To my English speaking readers
ExLight 13.04 32bit Linux Live DVD is a remaster of Ubuntu 13.04 (alias Raring Ringtail, released 130425). The Desktop Environment is Enlightenment 17 STABLE (Beauty at your fingertips). Kernel 3.9.0-0-exton is used. Equivalent to Kernel.org’s latest kernel 3.9, released 130429. “My” kernel works better than the original Ubuntu kernel 3.8.0-19-generic. (That is; the system runs faster). Program content: AbiWord, Skype, Wicd, Thunderbird, Firefox, Gimp, Vlc and GParted. Also all necessary additions in order to install programs from source. Study the full program LIST. All programs have been updated to the latest available stable version as at May 9, 2013. Read more about ExLight HERE (in English).

Se en skärmdump av ExLights skrivbord.

LÄS MERA...