Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Exton-Slack (Slackware 14.0) 64bit med senaste KDE (4.10.3)

LogoExton-Slack 64bit live dvd är en remaster av Slackware 14.0/current. Skrivbordsmiljön KDE 4.10.3 (släppt 130507) används. Jag har kompilerat använd kernel 3.8.7 på samma sätt som Slackwares kernel huge. Det betyder att det finns väldigt mycket inbyggt stöd för modern hårdvara i "min" kernel 3.8.7-exton. T o m ännu mera än vad som finns i Slackwares originalkernel huge. I dages version har jag dessutom ersatt Grub Legacy (gamla GRUB) med Grub2 (nya GRUB). Slackware 14.0 i original använder fortfarande LILO.

Historia
Dagens (130514) version av Exton-Slack ersätter version 130217.

64bit
32bit-system ter sig mer och mer omoderna. 64bit-datorer har funnits i många år nu. Denna version (130514) av Exton-Slack är min tredje version av ett slackwaresystem för 64bit-datorer. Fler lär följa...

To my English speaking readers
Exton-Slack current is a new remaster of Slackware 14.0/current 64bit. KDE 4.10.3 is used as Desktop environment. I have compiled the kernel 3.8.7 in the same way that Slackware's kernel huge is compiled. This means that there are a lot of native support for modern hardware in "my" kernel 3.8.7-exton. Even more than what is available in Slackware's original kernel huge. This is my first Slackware system for 64bit computers. Furthermore I have installed Grub2, which can be used as boot loader after a hard drive install. Study the full package LIST.
READ more about Exton-Slack...

Se en skärmdump av KDE-skrivbordet...

LÄS MERA...