Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

exGENT (Gentoo) live 64 bit med LXDE och kernel 3.9.2-gentoo-exton

GentooJag har lagt ut ännu en rolig version av exGENT. Denna gång med enbart LXDE som skrivbordsmiljö. Min förra version av exGENT från 130423 använder Cinnamon 1.6.7, Gnome 3.6.3, LXDE och Fluxbox 1.3.5 som skrivbordsmiljöer. Version 130423 ligger fortfarande kvar på servern. Nya exGENT (version 130521 för 64bit-datorer) kan liksom tidigare enkelt installeras till hårddisk på 1 – 5 min (beroende på datortyp). Den tiden ska jämföras med den tid det tar att genomföra en ”normal” Gentoo-installation. D v s 1 – 2 dygn. Version 130521 av exGENT är (liksom tidigare versioner) i topptrim. Jag har igår utan problem kunnat uppdatera hela systemet med kommandona:

# emerge --ask --update --newuse --deep --with-bdeps=y @world
# emerge --depclean
# revdep-rebuild

To my English speaking readers
The best thing with exGENT 32bit/64bit (Gentoo) Linux Live DVD/CD is the premier autodetection of hardware and the ability to easily install the systems to hard drive and/or usb pen drive. Installed programs: Four Desktop environments (in version 130423): Cinnamon 1.6.7, Gnome 3.6.3, LXDE and Fluxbox 1.3.5. Other programs: Abiword, SMPlayer, GParted, Firefox, Thunderbird and Wicd. Furthermore compilation tools so that you can install programs from source the Gentoo way. See a complete program LIST (version 130521 and version 130423). READ MORE …. (in English). Three versions of exGENT is available. One for the 64 bit architecture (version 130521) and two for the 32 bit architecture. The system language is English.

Vem passar exGENT/Gentoo för?
Vana linuxanvändare eller den som verkligen vill lära sig Linux. (Kanske också den som är trött på mainstream-distar som Ubuntu).

Se en skärmdump av LXDE-skrivbordet.

LÄS MERA…