Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Exton-Slack (Slackware 14.0) 64 bit med senaste KDE-version och kernel

LogoExton-Slack 64bit live dvd är en remaster av Slackware 14.0/current. Skrivbordsmiljön KDE 4.10.4 (släppt 130606) används. Jag har kompilerat använd kernel 3.9.6 (senaste per 130619) på samma sätt som Slackwares kernel huge. Det betyder att det finns väldigt mycket inbyggt stöd för modern hårdvara i "min" kernel 3.9.6-x86_64-exton. T o m ännu mera än vad som finns i Slackwares originalkernel huge. I dagens version har jag dessutom ersatt Grub Legacy (gamla GRUB) med Grub2 (nya GRUB). Slackware 14.0 i original använder fortfarande LILO.

Historia
Dagens (130619) version av Exton-Slack ersätter version 130217.

64bit
32bit-system ter sig mer och mer omoderna. 64bit-datorer har funnits i många år nu. Denna version (130619) av Exton-Slack är min fjärde version av ett slackwaresystem för 64bit-datorer. Fler lär följa...

Ang. Slackwares förträfflighet
Läs om tio skäl att använda Slackware.

Se en skärmdump av Exton-Slacks skrivbord.

LÄS MERA...