Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

LINUX.EXTON.NET i ny skepnad

Inom kort (kanske redan imorgon) byter LINUX.EXTON.NET skepnad. Allt innehåll kommer att vara på engelska.

Jag kommer att koncentrera mig på linuxsystem som saknar live-versioner, som t. ex CRUX och Debian Jessie. Ingen extondist kommer att vara på svenska. Intresset för Linux (i Sverige) synes mig vara på utdöende. I vart fall att döma av kvaliteten och aktiviteten på svenska linuxsajter.

Three different servers 
All exton Linux distributions in English are available from three (3) different independent servers. Namely The Swedish Linux Society, Sourceforge.net and Softpedia.com. So I'm guarded for all eventualities. On the other hand, the title is a bit misleading. The correct title would read "Three different Download places" or if you include LINUX.EXTON.NET "Four different Download places." If you click on the blue Download button on Softpedias different pages you will in fact be linked to Sourceforge.net. (The aforementioned applies not only to my Linux distributions). Now there are only four exton distributions (out of sixteen), on just the one (1) server - The Swedish Linux Society. These four are: KNOPPIX-EXTON v7.0.4 32bit Linux Live DVD, PCLinuxOS-EXTON 2013 32bit Linux Live DVD, Linux for all (LFA) 64bit 13.04 Live DVD and EXTON-MAN 2013 (Mageia 3) 64bit Maxi Live DVD. They have in common that the system language is Swedish.

Ovannämnda fyra linuxsystem på svenska kommer att ligga kvar på Svenska Linuxföreningens server tills vidare. Jag kommer dock aldrig mer att uppdatera/uppgradera desamma.

Min svenska sajt kommer att kunna nås på http://exton.net/linux-old under viss tid.