Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

LFA (Linux For All) med sex olika skrivbordsmiljöer

 

LFA logoJag har gjort en ny version av LFA, som jag kallar Linux for all (LFA) 64bit 13.04 Live DVD. Den är på engelska. Skivan (ISO-filen) är på 1840 MB. Dagens (130917) gratisversion av LFA motsvarar ”guldversionen” av LFA från 130530. Följande program har alltså  lagts till: Blechbit, Xsane, Gecko-Mediaplayer, Google Chrome, Google Earth, Wine, Supertuxkart, Brutalchess, Acetoneiso, VirtualBox, Audacity, Minitube, Clementine, Xchat, Pidgin och Teamviewer. LFA är är alltså baserad på Ubuntu. Nu på Ubuntu 13.04 (alias Raring Ringtail, släppt i skarp version 130425). Kernel 3.11.0-7-exton (motsvarande Kernel.orgs kernel 3.11 släppt 130902) används. Ubuntu 13.04 original använder kernel 3.8.0-19-generic.

Sex (6) olika skrivbordsmiljöer
Du kan i LFA köra/testa sex (6) olika skrivbordsmiljöer live (under körning från skiva/usb-sticka), nämligen Unity 7.0 (Ubuntu), LXDE, Mate 1.6, Razor-qt 0.5.2, Cinnamon 1.7.4 och XBMC 12.0 (An award-winning free and open source (GPL) software media player and entertainment hub for digital media). Mate är standardmiljö. Du väljer dock själv på LightDM:s inloggningssida vilken skrivbordsmiljö du vill ha. Om du kör LFA i VirtualBox kan du behöva använda Cinnamon 2D istället för Cinnamon.

Vem är denna extondist lämpad för?
LFA passar inte bara ubuntuentusiaster utan alla som som vill göra ”linuxlivet” riktigt enkelt för sig. (”Allt” är förinstallerat och klart!). Dessutom passar disten alla som vill köra (eller behöver köra) en av de senaste ubuntukärnorna.

LÄS MERA…