Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

För dom otåliga

Jag har lagt ut en ny version av MeX Linux. Denna gång bygger systemet på kommande Ubuntu 13.10 med kodnamnet Saucy Salamander.

Under körning av MeX från skiva kan du testa fyra olika skrivbordsmiljöer, nämligen KDE 4.11.1, Gnome 3.8.4, Gnome Classic 3.8.4 och Razor-qt 0.5.2.

Jag har inte upptäckt några (allvarliga) buggar. Allt "normalt" fungerar normalt.

Vem passar denna extondist för?
Alla som gillar Ubuntu och vill ligga i framkant. Om du varje vecka (eller varje dag) uppgraderar ditt installerade MeX-system med kommandona sudo apt-get update och sudo apt-get upgrade så får du i princip Ubuntu 13.10 daily build varje gång. Till sist har du Ubuntu 13.10 i skarp version. Då bland de första i världen.

LÄS MERA...

MeX logo