Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

exGENT (Gentoo) live 64 bit med LXDE och kernel 3.11.1-gentoo-exton

GentooJag har lagt ut ännu en rolig version av exGENT. Denna gång med enbart LXDE som skrivbordsmiljö. Min förra version av exGENT från 130423 använder Cinnamon 1.6.7, Gnome 3.6.3, LXDE och Fluxbox 1.3.5 som skrivbordsmiljöer. Version 130423 ligger fortfarande kvar på servern. Nya exGENT (version 130926 för 64bit-datorer) kan liksom tidigare enkelt installeras till hårddisk på 1 - 5 min (beroende på datortyp). Den tiden ska jämföras med den tid det tar att genomföra en "normal" Gentoo-installation. D v s 1 - 2 dygn.

Vem passar exGENT/Gentoo för?
Vana linuxanvändare eller den som verkligen vill lära sig Linux. (Kanske också den som är trött på mainstream-distar som Ubuntu).

LÄS MERA...

Version 130926 av exGENT är (liksom tidigare versioner) i topptrim. Jag har igår utan problem kunnat uppdatera hela systemet med kommandona:

# emerge --ask --update --newuse --deep --with-bdeps=y @world
# emerge --depclean
# revdep-rebuild