Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

exGENT (Gentoo) 32bit live med Gnome 3.8.4 och kernel 3.11.5 (senaste)

GentooJag har gjort en tredje version av exGENT 2013. Nu med Gnome 3.8.4 och kernel 3.11.5-gentoo-exton. (version 3.11.5 är Kernel.orgs senaste stabila kernel!). Version 131017 av exGENT är alltså gjord för 32bit-datorer. Den ersätter version 20130423 av exGENT 32bit, som hade Cinnamon som skrivbordsmiljö. Cinnamon ”behövs” inte längre, eftersom Gnome i version 3.8.4 har allt som Cinnamon 1.8.8.1 har (och lite till). Se denna skärmdump av Gnome-skrivbordet.

Kör så det ryker
Du kör exGENT supersnabbt i RAM-minnet. Uppstarten från skivan blir då lite långsam, men sen… Ett underbart sätt att köra Linux på. Fordrar dock gott om RAM. Sannolikt minst 2 GB.

Installation av exGENT på USB-sticka
Det går till på samma sätt som en hårddiskinstallation. Var god läs denna INSTRUKTION. Alla systemändringar kan (givetvis) sparas på stickan.

Vem passar exGENT/Gentoo för?
Vana linuxanvändare eller den som verkligen vill lära sig Linux. (Kanske också den som är trött på mainstream-distar som Ubuntu).

LÄS MERA…