Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

En ny förbättrad version av DebEX Barebone (Debian Jessie/Sid) 64 bit

DebianNya DebEX Barebone 64bit Linux live dvd (895 MB) är baserad på Debian Jessie (kommande Debian 8?) med inslag av Debian Sid (unstable). LXDE används som skrivbordsmiljö. The Lightweight X11 Desktop Environment (LXDE) is an extremely fast-performing and energy-saving desktop environment. Debians originalkärna 3.20-4-amd64 används. Systemspråket är engelska.

Unik live dvd
Såvitt jag vet finns det ingen annan live cd/dvd baserad på Debian (testing) Jessie. Kodnamnet för nästa stora Debian-utgåva efter Wheezy är alltså jessie. Debian Wheezy (Debian 7) släpptes i skarp version så sent som 130615. D v s Debian 7.1. Det är ännu oklart om Debian Jessie kommer att kallas Debian 8. Även om Debian Jessie är lika med Debian testing så finns för närvarande inga kända buggar. Så inte heller i nya DebEX Barebone.

NYHETER
Den stora förbättringen i version 131024 är att Debian Installer och Debian Live Installer fungerar helt felfritt. Det är därför nu mycket enkelt att installera DebEX Barebone till hårddisk.

Se en skärmdump av LXDE-skrivbordet.

LÄS MERA…