Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

SlackEX Linux Live DVD är nu baserad på nya Slackware 14.1, släppt 131107

Slackware
Sedan Slackware 14.1 släpptes häromdagen (efter ca ett års utvecklingsarbete) har jag ”tvingats” att snabbt färdigställa en ny version av SlackEX Linux Live DVD. Nya SlackEX (version 131111) baseras alltså på Slackware 14.1 64 bit. Alla ingående program har uppgraderats till senaste version i Slackwares programförråd. Studera den fullständiga paketlistan. Jag har dessutom installerat VirtualBox 4.2.18 så att du kan köra Windows 8 i SlackEX om andan faller på.

SlackEX kan lätt installeras till såväl hårddisk som USB-sticka. (Till sticka på två sätt).

Ang. Slackwares förträfflighet
Läs om tio skäl att använda Slackware.

LÄS MERA om SlackEX…