Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

En ny version av EXTON Linux MultibootCD 6-OS är klar

En ny version av EXTON Linux MultibootCD 6-OS är klar. Ändringar: Nya versioner av Slax, Puppy Linux, 4MLinux, Tiny Core och SliTaz. Jag har bytt ur Parted Magic mot GParted. (Parted Magic har blivit kommersiell). Tiny Core är i original på ca 15 MB. Sedan jag lagt till några nyttiga program (bl a Firefox och LXterminal) har ISO-storleken ökat till ca 80 MB. ISO-storleken är totalt på 832 MB. Det är alltså rätteligen inte längre en "multibootcd" utan en "multibootdvd".

A new version of EXTON Linux MultibootCD 6-OS is ready. Changes: New (latest) versions of Slax, Puppy Linux, 4MLinux, Tiny Core and SliTaz. I have replaced Parted Magic with GParted.

Vem bör köra/testa EXTON Linux MultibootCD 6-OS?
Den som är lite intresserad av Linux och vill se hur långt utvecklingen av de mest kända minisystemen nått. Givetvis också alla som har äldre 32bit-datorer som fordrar ett mindre system, som kan köras smärtfritt (snabbt). Enkelt då att testa systemen live för att utröna vilket som passar en själv (och datorn) bäst.

SCREENSHOT

LÄS MERA/READ MORE…