Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Nya Exton|Defender 64 bit baserad på Slackware 14.1

Jag har 131203 färdigställt en ny version av Exton|Defender Linux Super Rescue System (SRS). Denna gång baserat på nya Slackware 14.1 64 bit. Nya Exton|Defender använder kernel 3.12.1-x86_64-exton och skrivbordsmiljön Xfce 4.10. Denna version av Exton|Defender kommer i form av en zip-fil för direktinstallation på USB-sticka.

ABOUT Exton|Defender SRS (in three versions)

Exton|Defender SRS is a Linux system available as a bootable USB stick (Slackware 14.1, 64bit – version 131203) and Live DVD (Fedora 19, 64bit – version 130726 and 130728) for administrating or repairing your system and data after a crash. Exton|Defender aims to provide an easy way to carry out admin tasks on your computer, such as creating and editing the hard disk partitions. It comes with a lot of Linux software such as system tools and basic tools (editors, Midnight Commander, network tools). Exton|Defender can, however, also be used as a normal Linux Desktop System. It requires no hard drive installation, but can easily be installed to hard drive if you want. Desktop environments: Xfce 4.10 in version 131203, Mate 1.6.1 in version 130726 and Cinnamon 1.9.1 in version 130728.

See a complete LIST of all installed packages 131203 (Slackware version), 130726 (Fedora version) and 130728 (Fedora version).

Tio skäl att välja Slackware Linux

Vem/vad passar denna extondist för?
Den som behöver ett stabilt live OS för att rädda ett installerat OS. (Windows eller Linux eller...). Eller den som bara vill testa Slackware 14.1 med senaste kernel (3.12.1) m m. Givetvis också dig som gillar att köra linuxsystem från USB-sticka. Observera att alla systemändringar sparas direkt på stickan. Om du sedan väljer att installera Exton|Defender till hårddisk så följer alla dina ändringar (inkl. nya programinstallationer) med.

LÄS MERA...

Bild