Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Nya ArchEX (version 131206) för den ”avancerade” linuxanvändaren

ArchArchEX Dual 64/32 bit är en Linux live dvd baserad på Arch Linux. Archs devis är KISS (Keep It Simple Stupid). ArchEX använder kernel 3.12.3-1-ARCH (senaste stabila kernel, släppt 131204) och skrivbordsmiljön LXDE. Installerade program: Bl a Firefox 25.0.1, Gimp 2.8.8, Wicd och GParted. Studera hela programlistan. ArchEX kan lätt installeras till hårddisk av den som så önskar. D v s direkt under körning av live-skivan. Installationsprogrammet ArchEX Installer har jag ”knyckt” från Arch Bang och modifierat så att det passar perfekt för ArchEX.

To my English speaking readers
ArchEX Dual 64/32 bit is a Linux live DVD based on Arch Linux. Arch motto is KISS (Keep It Simple Stupid). ArchEX uses kernel 3.12.3-1-ARCH (latest stable kernel) and the LXDE Desktop environment.

Vem passar ArchEX/Arch Linux för?
Mitt svar: Systemet passar den ”avancerade” linuxanvändaren/entusiasten, som kan tänka sig att köra ett och annat kommando då och då.

Fördelar med ArchEX/Arch
”Cutting Edge”-program och snabbhet.

LÄS MERA…