Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Nya PuppEX 14.1 – kompatibel med Slackware 14.1

Puppy LinuxJag har igår (131212) färdigställt en ny version av PuppEX.

PuppEX 14.1 5.6 32bit is a remaster of Puppy Linux Slacko 5.6, released on August 12, 2013. Kernel 3.10.5 is used. PuppEX uses the LXDE Desktop interface. Unlike the original Puppy Slacko 5.6, which uses JVM, Fvwm95 and IceWM as Desktop interface. PCManFM and LXTerminal are more useful ROX-Filer respectively RXVT, I think. The ISO file is on the whole 317 MB, which is due to me including LXDE and compiling tools (devx_slacko_5.6.0.sfs). Slacko 5.6 original is of only 165 MB. PuppEX is despite this still running as fast as the original, which means it runs very, very fast compared to most other Linux systems. (Puppy/PuppEX runs from RAM).

Se en skärmdump av LXDE-skrivbordet

Vem passar Puppy Linux/PuppEX för?
Särskilt de med äldre (32bit) datorer, som vill ha (behöver) ett resurssnålt supersnabbt linuxsystem. Puppy Linux/PuppEX körs alltså i/från RAM-minnet. När skivan bootat färdigt kan du ta ut densamma. När du vill stänga ner systemet blir du tillfrågad om du vill spara dina personliga inställningar och programtillägg. Sparandet kan ske på alla partitioner (även NTFS-formaterade) eller till USB-sticka. Det är därför onödigt att installera systemet till hårddisk (även om det givetvis är möjligt).

LÄS MERA…