Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Nytt om DebEX Barebone (Debian Jessie/8)

Nya DebEX Barebone 64bit Linux live dvd (893 MB) är baserad på Debian Jessie (kommande Debian 8) med inslag av Debian Sid (unstable). LXDE används som skrivbordsmiljö. The Lightweight X11 Desktop Environment (LXDE) is an extremely fast-performing and energy-saving desktop environment.

NEWS 131221
The DebEX Barebone ISO is now a ISO-hybrid, which means that it can very easily be transferred to a USB pen drive. You can then even run DebEX Barebone from the USB stick and save all your system changes on the stick. I.e. you will enjoy persistence! Read this INSTRUCTION. NetworkManager has been removed. It doesn’t go together with Wicd when it comes to configuring wireless networks. I’ve added the applications GParted (partition editor), AbiWord, Icedove (Thunderbird) and AlsaPlayer. Study the full PACKAGE LIST of 131221. The biggest improvement in version 131221 of DebEX Barebone is that Debian Installer and Debian Live Installer now work flawlessly. Another big improvement is that DebEX Barebone now can run from RAM. Use Boot alternative 2 (Copy to RAM). When the system has booted up you can remove the disc (DVD) or USB stick. You’ll need at least 1024 MB RAM to run the system from RAM.

KERNEL
DebEX Barebone Jessie (testing) använder kernel 3.2.0-4-amd64 för att Debian Live Installer ska kunna fungera. Om du installerar DebEX Barebone till hårddisk kan du dock installera Debians kernel 3.11.2-amd64 om du vill. Du kan t o m installera ”min” kernel 3.12.0-7-exton, som motsvarar Kernel.orgs kernel 3.12.4.

Vem kan ha glädje av Debian Jessie/DebEX Barebone?
Alla som gillar Debian och vill ligga i framkant.

LÄS MERA…

Debian