Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

ExTiX Linux 64 bit – nu i version 14

Jag har gjort en större uppgradering/uppdatering av ExTiX Linux Live DVD idag (131223). Jag har därför passat på att ändra version från 13 till 14. (För år 2014).

ExTiX i version 14 är den "bästa" versionen av ExTiX någonsin. Bl a på grund av dessa nymodigheter.

NEWS ABOUT ExTiX 14 131223
1. The ExTiX ISO is now a ISO-hybrid, which means that it can very easily be transferred (copied) to a USB pen drive. You can then even run ExTiX from the USB stick and save all your system changes on the stick. I.e. you will enjoy persistence! I’ve found two scripts which make the installation to USB very simple. The scripts are quite ingenious. Unfortunately, it is not me who have created them. I found the scripts on Kanotix website. There was no direct indication of how good the scripts were, but my tests show that they work flawlessly on USB installations of all normal Ubuntu systems. Read my INSTRUCTION how to use the scripts.
2. Another big improvement is that ExTiX 14 can run from RAM. Use Boot alternative 2 (Copy to RAM). When the system has booted up you can remove the disc (DVD) or USB stick. You’ll need at least 2 GB RAM to run ExTiX that way.
3. ExTiX is now more stable than ever. All packages have been upgraded to the latest version by 131223.

Kritik
Jag har förstått att många linuxanvändare inte håller med mig när jag kallar ExTiX för det "ultimata" linuxsystemet. Ska bli intressant att se vilket "mottagande" ExTiX 14 får...

LÄS MERA...

ExTiX

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

extons bild

DistroWatch.com skrev om ExTiX 14 igår

ExTiX 14 has been on DistroWatch.com since yesterday. It helps. I mean, over 2000 downloads in one day! Only from Sourceforge.net. How many people have downloaded the ISO file from the Swedish Linux Society server I do not know.

ExTiX

LINUX.EXTON.NET

extons bild

ExTiX 14 ligger just nu på 14:e plats på Distrowatch.coms "popularitetslista" (för de senaste sju dagarna). Före sådana etablerade storheter som KNOPPIX, Lubuntu, Xubuntu, Arch, PCLinuxOS, CentOS, Ubuntu Gnome, Gentoo, Slackware, SUSE m fl, m fl.

Måste man ju vara lite nöjd med.

LINUX.EXTON.NET

extons bild

ExTiX 14 har nu (131230) avancerat till plats 7 på Distrowatch.coms popularitetslista. (Den som listar de 100 just nu mest "populära" linuxsystemen).

LINUX.EXTON.NET