Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

CruxEX 2014 (CRUX 3.0) Live USB med LXDE och kernel 3.12.6!

CruxCruxEX 3.0 2014 64bit Linux Live USB is based on CRUX 3.0 (latest version, released 130119), which is all Linux enthusiasts/nerds favorite OS. (CRUX 3.0 is a lightweight Linux distribution for the x86-64 architecture targeted at experienced Linux users). CruxEX 3.0 2014 uses the LXDE Desktop environment. I have replaced the original CRUX kernel 3.6.11 with “my” special kernel 3.12.6-x86_64-exton, with support for “extra everything”.

REMEMBER…
A. KISS (Keep It Simple, Stupid) concept, applied to both the system and the development process.
B. CruxEX/CRUX is targetted at experienced users who don’t mind doing some work themselves, so if you’re an completely new to Linux-based operation systems or want a zero-effort distribution, CruxEX/CRUX is not the optimal choice.
C. Having said A and B I must also say that CruxEX is very easy to install to hard drive and/or a USB pen drive. Takes about 5 min.

LÄS MERA…