Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

MeX 64 bit Linux with Cinnamon 2.0 and kernel 3.13.0

Jag har färdigställt en ny version av MeX Linux. Denna gång baserad på Linux Mint 16 Petra, som släpptes 20131130.

NEWS 140123
1. MeX Linux is once again based on Linux Mint. (I.e. Linux Mint 16 – codenamed “Petra“, released 20131130 and on Ubuntu 13.10 – codenamed “Saucy Salamander”, released 20131017).
2. The MeX ISO is now a ISO-hybrid, which means that it can very easily be transferred (copied) to a USB pen drive. You can then even run MeX from the USB stick and save all your system changes on the stick. I.e. you will enjoy persistence! I’ve found two scripts which make the installation to USB very simple. The scripts are quite ingenious. Unfortunately, it is not me who have created them. I found the scripts on Kanotix website. There was no direct indication of how good the scripts were, but my tests show that they work flawlessly on USB installations of all normal Ubuntu systems. Read my INSTRUCTION how to use the scripts.
3. Another big improvement is that MeX now can run from RAM. Use Boot alternative 3 (Copy to RAM). When the system has booted up you can enjoy a really fast system! You’ll need at least 2 GB RAM to run MeX that way.
When running from a DVD you can eject the DVD.

KERNEL
MeX uses kernel 3.13.0-5-exton - Kernel.org's latest kernel 3.13.0.

The system language is ENGLISH.

Vem kan ha glädje av denna "extondist"?
Alla som gillar Ubuntu/Mint. Dessutom alla som vill köra ett linuxsystem från USB-sticka och spara systemändringar på stickan. En hårddiskinstallation blir därmed "onödig". Särskilt som du också kan köra MeX supersnabbt i RAM-minnet. Vidare alla som vill köra ett Ubuntu/Mint-system med senaste linuxkärnan.

Se en skärmdump Cinnamon skrivbordet

LÄS MERA...

Bild