Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Varför vi använder Linux

Jag hittade några riktigt tänkvärda ord på Nätet om Linux. Jag återger dom här i min fria översättning. Upphovsmannen är okänd (för mig).

: () {  : | : & } ; :

Vi säger till vänner och bekanta att vi använder Linux för att det är säkert. Eller för att det är fritt, anpassningsbart, fritt (i den andra meningen) eller för att Linux har utmärkt gratis support på såväl svenska som engelska sajter…

Men det där är bara struntprat (i marknadsföringssyfte). Vi säger så till icke-linuxanvändare, eftersom de inte skulle förstå de verkliga skälen. Och när vi upprepar dessa falska skäl tillräckligt ofta kanske vi även börja tro på dom själva.

Men innerst inne så är det här det verkliga skälet:

Vi använder Linux för att det är roligt.

Det är roligt att mixtra med systemet. Det är roligt att ändra alla systeminställningar. Det kan t o m vara roligt att ”förstöra” systemet och sedan tvingas gå i återställningsläge för att reparera det. Det är härligt att ha över hundra distributioner att välja mellan! Det är kul att använda terminalen och köra olika kommandon.

Låt mig säga det igen: Det är kul att använda terminalen och köra olika kommandon!

Inbitna linuxanvändare (entusiaster) använder Linux för dess egen skull. Visst vill vi (precis som alla andra) få arbete effektivt utfört. Vi vill också hålla våra datorer/system virusfria. Naturligtvis tycker vi också om att spara pengar. Men allt det där är egentligen bara bisaker. Vad vi verkligen gillar är att ”leka” med systemet, utforska alla ändringsmöjligheter och då upptäcka fascinerande fakta om den programvara som finns under ytan.

Inte undra på att icke-linuxanvändare inte skulle förstå (våra verkliga skäl)!

: () {  : | : & } ; :

EXTON Linux

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Hahaha jag känner igen mig Wink

Sedan litar jag inte riktigt på stängd mjukvara.