Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

En ny och bättre version av DebEX Barebone

Version 140227 av DebEX Barebone är klar.

The system is a based on Debian Jessie (testing). There are also certain elements of Debian Sid (unstable). LXDE is used as Desktop environment. “The Lightweight X11 Desktop Environment (LXDE) is an extremely fast-performing and energy-saving desktop environment“. DebEX Barebone uses the original Debian kernel 3.13.1-amd64. The system language is English.

The DebEX Barebone ISO is now a ISO-hybrid, which means that it can very easily be transferred to a USB pen drive. You can then even run DebEX Barebone from the USB stick and save all your system changes on the stick. I.e. you will enjoy persistence! NetworkManager has been removed. It doesn’t go together with Wicd when it comes to configuring wireless networks. I’ve added the applications GParted (partition editor), AbiWord, Icedove (Thunderbird) and AlsaPlayer. Study the full PACKAGE LIST of 140227. The biggest improvement in version 140227 of DebEX Barebone is that DebEX Installer now work flawlessly. Another big improvement is that DebEX Barebone now can run from RAM. Use Boot alternative 2 ("Copy to RAM"). When the system has booted up you can remove the disc (DVD) or USB stick. You’ll need at least 1024 MB RAM to run DebEX from RAM.

DebEX Installer – a “clone” of Ubiquity -
Watch a SLIDESHOW of the hard drive installation process. The installation is so simple that a 10 year old child can do it.

Vem kan ha glädje av DebEX Barebone?
Alla som gillar Debian och vill ligga i framkant. Också alla som vill köra linuxsystem från USB-sticka utan att installera till hårddisk (och samtidigt spara alla systemändringar direkt på stickan).

Se en skärmdump av LXDE-skrivbordet.

LÄS MERA...