Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Exton|OS 64 bit with Mate 1.6.2 :: build 140415 :: (Ubuntu 14.04 in advance)

Exton|OS is based on upcoming Ubuntu 14.04 64 bit (to be released in a stable version April 26, 2014) and Debian Jessie. Exton|OS’s ISO file a ISO-hybrid, which means that it can very easily be transferred (copied) to an USB pen drive. You can then even run Exton|OS from the USB stick and save all your system changes on the stick. I.e. you will enjoy persistence! I’ve found two scripts which make the installation to USB very simple. The scripts are quite ingenious. My tests show that they work flawlessly on USB installations of all normal Ubuntu systems. Read my INSTRUCTION how to use the scripts.

NEWS 140415
A new and much better version of Exton|OS is ready. I have replaced kernel 3.13.0-17-exton with kernel 3.13.0-24-exton. (Kernel.org‘s stable kernel 3.13.9). I have also replaced Ubuntu’s installation program Ubiquity with Exton|OS Installer, which is a clone of Debian Live Installer. The installation to hard drive is now so simple that a 10 year old child can do it. Watch a SLIDESHOW of the hard drive installation process.

The importance of Exton|OS being based on a development version of Ubuntu and on Debian Jessie
I do not think the matter is so important, because Exton|OS uses the Desktop environment Mate (which is based on “old” Gnome 2). During my test runs of Exton|OS I have also not discovered any “bugs”. Furthermore: One could say that Exton|OS build 140415 is stable since the development of new features in upcoming Ubuntu 14.04 have been freezed for several weeks by now.

Vem kan ha glädje av Exton|OS?
Alla som gillar Debian/Ubuntu och vill ligga i framkant. Dessutom alla som vill köra ett fullödigt linuxsystem snabbt från såväl USB-sticka som hårddisk.

See a screenshot of Exton|OS’s Mate Desktop

Bild
READ MORE…

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Lasps bild

Jag beklagar om jag råkar radera detta inlägg!

Just nu jagar jag alla sorters inlägg skrivna på Engelska , japanska eller tyska som förekommer hör . Inlägg lagda av medlemmar med långa namn, ni vet vilka!

Så Exton går säker bara jag läser noga innan jag raderar.

Det är ju så att makt korrumperar, och jag känner mig stark här.

Men varför Engelska texter på denna svenska site?  En undrande Lasp.  ;.-)

extons bild

Eftersom (nästan) allt jag skriver om Linux numera är på engelska blir det (oftast) engelska även här. Lite för jobbigt att översätta originaltexten till svenska. Jag har fullt upp med att underhålla "mina" linuxsystem.

F ö: Alla som sysslar med Linux torde behärska engelska. Om inte blir det väldigt svårt.

LINUX.EXTON.NET

Lasps bild

Jag kan hålla med med om att engelska är viktigt för alla som jobbar med datorer.

Dock är jag ingen hejare, även om jag har klarat mig genom åren, med 7 årig folkskola på femtiotalet var det inte mycket till utåtblickar.

Men trots att jag stundtals har jobbat utomlands både inom Video och Data, så med ålderns rätt föredrar jag svenska framför engelska.

Inlägget var förövrigt, som du kanske har sett Exton, ett sätt att försvara att jag jagar dessa skumma inlägg, som ser prydliga ut. Men jag begriper inte varför de görs.

Och jag anser att LinuxPortalen är en svensk och svenskspråkigt forum för Linux.  

Rätta mig gärna om jag har fel, och jag kliver av detta fora säger Lasp  ;-)

extons bild

Du har rätt! D v s Linuxportalen är en svensk linuxsajt. Och jag svarar givetvis på svenska om någon kommenterar mina inlägg/infotexter. Jag tycker som sagt bara att det blir för jobbigt för mig att översätta mina infotexter till svenska.

För övrigt tycker jag att det är bra att du nu är administratör.

LINUX.EXTON.NET