Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

ExLight 14.04 – build 140504 – with Enlightenment 0.19 (installed from source)

WHAT’S NEW IN VERSION 140504?
1. ExLight is now based on Ubuntu 14.04 alias Trusty Tahr, 64 bit, released April 17, 2014).
2. I have upgraded the Desktop environment Enlightenment (Beauty at your fingertips) to version 0.19. Installed from source.
3. I have replaced kernel 3.13.0-9-exton with kernel 3.13.0-24-exton.
4. ExLight’s ISO file is now a ISO-hybrid, which means that it can very easily be transferred (copied) to a USB pen drive. You can then even run ExLight from the USB stick and save all your system changes on the stick. I.e. you will enjoy persistence! I’ve found two scripts which make the installation to USB very simple. The scripts are quite ingenious. My tests show that they work flawlessly on USB installations of all normal Ubuntu systems. Read my INSTRUCTION how to use the scripts.
5. Another big improvement is that ExLight 14.04 can run from RAM. Use Boot alternative 3 (Copy to RAM). When the system has booted up you can remove the disc (DVD) or USB stick. You’ll need at least 2 GB RAM to run ExLight that way.
6. The installation program Ubiquity (live installer) is now working as intended in ExLight build 140504. I.e. a new user (your user) will be created during the installation process.
7. All programs have been updated to the latest available version as at May 4, 2014. Study the full program LIST.

READ MORE…