Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

DebEX Barebone - build 140509 - 64 bit with Xcfe4, Pacapt and kernel 3.14.1-amd64

I’ve made a new version of DebEX Barebone – see below.

The system is a based on Debian Jessie (upcoming Debian 8). There are also certain elements of Debian Sid (unstable).

NEWS in build 140509
1. LXDE have been replaced by Xfce 4.10.1. It aims to be fast and low on system resources, while still being visually appealing and user friendly. (…and according to my experience it is much faster than LXDE in Debian).
2. DebEX Barebone now uses the original Debian kernel 3.14.1-amd64 (equivalent to Kernel.org’s latest stable kernel 3.14.2).
3. DebEX Barebone uses Apt (apt-get) and Synaptic. I have also installed Pacapt (an Arch’s pacman-like package manager). It works extremely well. Available commands: pacapt -h. For example: pacapt -S libreoffice installs LibreOffice.

Vem kan ha glädje av DebEX Barebone?
Alla som gillar Debian/Ubuntu och vill ligga i framkant.

Screenshot of the Xfce4 Desktop

LÄS MERA…