Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

LFA 14.04 (Linux For All) build 140511

The system is a remaster of Ubuntu 14.04 – codenamed Trusty Tahr, released April 17, 2014. The original system includes the Desktop Environment Unity (Ubuntu). I have added LXDE,Razor-qt and XBMC (An award-winning free and open source (GPL) software media player and entertainment hub for digital media) as alternatives, so that everyone on the spot (during live operation) can compare the different four Desktop Environments. The system language is ENGLISH.

PROGRAM content etc
Among many other programs AbiWord, Firefox, Skype, Thunderbird, Vlc, Blechbit, Xsane, Gecko-Mediaplayer, Acetoneiso, Audacity, Minitube, Clementine, Xchat, Pidgin och Teamviewer and win32 codecs. In addition, java, flash and all necessary additions in order to install programs from source.

NEWS 140511
1. Kernel 3.13.0-17-exton is replaced by kernel 3.15.0-0-exton.
2. I have also replaced Ubuntu’s installation program Ubiquity with LFA Live Installer, which is a clone of Debian Live Installer. The installation to hard drive is now so simple that a 10 year old child can do it. Watch a SLIDESHOW of the hard drive installation process.

Vem kan ha glädje/nytta av LFA?
Alla som gillar Debian/Ubuntu och vill göra det riktigt lätt för sig. "Alla" tänkbara program är förinstallerade i LFA. Dessutom kan systemet lätt installeras till USB-sticka med PERSISTENCE. Läs min instruktion härom.

READ MORE...