Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Exton|OS Light Live CD 64 bit with Openbox 3.5.2 :: build 140524

I’ve made a new extra version of Exton|OS with only a minimum of packages pre-installed. Among them a terminal emulator (LXTerminal), a Web Browser (Chromium), PCManFM (file manager), NetworkManager and Synaptic (Package Manager). I give you the pleasure of installing all extra packages you need after a hard disk installation of Exton|OS Light. Use Synaptic for that. You can of course also install new packages while running the system live (from CD/USB stick), but nothing will be saved after a reboot. Unless you have followed my USB Install Instruction and used Boot alternative 2 – Persistent. If you have plenty of RAM you can even install big programs (such as LibreOffice) while running the system live even from CD. Exton|OS Light’s Window manager Openbox guarantees lightness and elegance.

Exton|OS Light Live CD is based on Ubuntu 14.04 64 bit (released April 17, 2014) and Debian Jessie. Exton|OS Light’s ISO file (of 625 MB!) a ISO-hybrid, which means that it can very easily be transferred (copied) to an USB pen drive.

RUNS FROM RAM
Another great thing is that Exton|OS/Exton|OS Light can run from RAM. Use Boot alternative 2 (Copy to RAM). When the system has booted up you can remove the disc (CD) or USB stick. You’ll need at least 1 GB RAM to run Exton|OS Light that way. Since the system is relatively small (ISO file of 625 MB) Exton|OS will run really fast from RAM. Superfast I would say!

Vad är det bästa med Exton|OS Light?
Utan tvekan möjligheten att köra systemet i RAM-minnet. Eftersom systemet är så litet (ISO-filen är på 625 MB) går allt supersnabbt.

See a screenshot of Exton|OS Light's Openbox Desktop - live's

See a screenshot of Exton|OS Light's Openbox Desktop - root's

READ MORE...