Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

En ny extra version av DebEX med KDE 4.13.1 och kernel 3.15.0-6-exton

DebianDebEX NEWS 140626
I have made a new extra version of DebEX, wich I call DebEX KDE Live DVD. It’s a pure Debian system. I.e.: There are no Ubuntu or Kubuntu elements involved. DebEX KDE uses KDE 4.13.1 as Desktop environment. (The latest stable version of KDE). Study the full package list.

KERNELS
DebEX Barebone (version 140509) uses kernel 3.14.1-amd64 – latest Debian kernel. DebEX KDE uses kernel 3.15.0-6-exton equivalent to Kernel.org’s stable kernel 3.15.0, released 140610.

Vem kan ha glädje av DebEX KDE?
Alla som gillar Debian/KDE och vill ligga i framkant.

Screenshot of the KDE Desktop

READ MORE…