Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

ExTiX 14.1.1 – build 140629

ExTiXExTiX 14.1.1 64 bit is based on Debian/Ubuntu 14.04. The original system includes the Desktop Environment Unity (Ubuntu). After removing Unity I have installed Gnome 3.10 and Gnome Classic 3.10 (in ExTiX 14.1.1, build 140629) respectively Razor-qt 0.5.2 (in ExTiX Light, build 140515). The system language is English in both versions of ExTiX.

NEWS ABOUT ExTiX 14.1.1 build 140629
All packages have been updated to the latest version by 140629. Vlc (installed from source to make it possible to run it when logged in as root) is in version 2.1.4. Kernel 3.13.0-24-exton has been replaced by kernel 3.15.0-6-exton. (Kernel.org‘s stable kernel 3.15.0, released 140610.

What’s so special about ExTiX?
1. The ExTiX ISO (both versions) is now a ISO-hybrid, which means that it can very easily be transferred (copied) to a USB pen drive. You can then even run ExTiX from the USB stick and save all your system changes on the stick. I.e. you will enjoy persistence! I’ve found two scripts which make the installation to USB very simple. My tests show that they work flawlessly on USB installations of all normal Ubuntu systems. Read my INSTRUCTION how to use the scripts.
2. Another big improvement is that ExTiX (both versions) can run from RAM. Use Boot alternative 3 (Copy to RAM). When the system has booted up you can remove the disc (DVD) or USB stick. You’ll need at least 2 GB RAM to run ExTiX that way.
3. ExTiX is now more stable than ever. All packages have been upgraded to the latest version by 140629 respectively 140515.
4. It is now possible to install Nvidia’s proprietary drivers in ExTiX if you want or need it. Please read this instruction.
5. I’ve also installed version 2.1.4 of Vlc (in both versions) from source to make it possible to run Vlc when logged in as root.
6. I’ve replaced kernel 3.13.0-24-exton with kernel 3.15.0-6-exton - Kernel.org‘s stable kernel 3.15.0 - in ExTiX build 140629.
7. The installation program Ubiquity (live installer) is now working as intended in both versions of ExTiX. I.e. a new user (your user) will be created during the installation process.

READ MORE…