Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Softpedia 180328: You Can Now Install Ubuntu 18.04 LTS on Your Raspberry Pi 3 Model B+ with RaspEX

Softpedia 180328: “If you want to install Canonical’s upcoming Ubuntu 18.04 LTS (Bionic Beaver) operating system on your brand new Raspberry Pi 3 Model B+ computer, now you can with the latest RaspEX distro.

RaspEX developer Arne Exton released today a new version of its Linux distro for Raspberry Pi SBCs (single-board computers) with support for Raspberry Pi Foundation’s recently announced Raspberry Pi 3 Model B+, which features a faster 1.4GHz 64-bit quad-core ARM Cortex-A53 CPU, dual-band 802.11ac wireless, and Gigabit Ethernet.

Under the hood, the developer rebased the kernel on Linux 4.14.30 LTS with support for Raspberry Pi 3 Model B+’s hardware, as well as the base system on the Ubuntu 18.04 LTS operating system, though some packages are borrowed from Debian GNU/Linux 9 “Stretch” and Linaro software for ARM SoCs.”

READ MORE: http://news.softpedia.com/news/you-can-now-install-ubuntu-18-04-lts-on-y...