Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

OpenSUSE 10.3 och Murphys lag

Jag kom hem med min brända OpenSUSE skiva, vid 21-tiden satte jag igång installationen. Det gick inte, som vanligt har man Murphy vid sin sida som ser till att saker och ting inte fungerar. Jag laddade då hem Netinstall och försökte igen, nu kunde den inte få kontakt med servrarna. Jag började fundera om det kanske var något fel med datorn kanske nätverkskortet, jag öppnade datorn och såg då av min förskräckelse att den trasiga och den fungerande CD-enheten ligger på samma IDE-kabel och det kan ge sina roliga effekter ibland, kanske var de det som har gjort att CD-enheten inte har hittats av Ubuntu Feisty Fawn. Jag startade upp Ubuntu och det visade sig att enheten fanns inte där som vanligt då.
klockan hade börja närma 22:00 då
jag satte in installationsskivan igen för att genomföra installationen, nu kom jag in i installationen och jag kunde gå hela vägen till installation då de laddar in alla paket, då dyker det upp massa rutor om att den har problem med trasiga paket. Nu gav jag upp.
Men ne så lätt ger man inte upp, jag laddade hem Installationsskivan på CD och brände ut, och in med den i burken, nu gick det mycke bättre, inga klagomål på trasiga paket, allt frid o fröjd, ända tills att den vill ha paket från internet. Den fick inte kontakt med servern. Jag gick ut i consolen och kunde med ifconfig se att nätverkskortet var aktivt men ack så många error med paketen. Det var bara att gå till en av servrarna och rycka ut ett Realtekkort och stoppade in. Och börja om från början, Nu gick det mycket bättre och paketen kom hem. Installationen gick bra.
OpenSUSE startade och allt de gröna syntes, jag loggade in på kontot jag hade skapat och allt såg helknasigt ut, så klart viste jag att det var för att alla inställningar för gnome och alla paneler var gnomes inställningar, det var bara att ta bort allt det och logga in igen. nu blev allt bra.
Så nu sitter jag och lyssnar på musik i OpenSUSE och gillar det riktigt mycket. Vet inte om det är placebo eller om det verkligen går lite snabbare att använda än vad Ubuntun gjorde på den här burken. Då kände jag mig nöjd och lade mig i sängen, klockan hade hunnit bli 04:30 inte den tiden jag hade tänkt lägga mig.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Tiden går fort när man har roligt! Smile

--
In the dark you can't see shiny cars.
Jonas Björk - www.jonasbjork.net

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

falconixs bild

Hahah, nja första tiden var inte rolig, men när jag väl kom igång så var det roligt.

Tack Jonas för tipset