Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

IT-tekniker

It tekniker är säkert en bra sak och ha på en arbetsplats. Problement är bara deras vilja att lyssna till andra.

Arbetsplatsen kan jag givetvis inte nämna eller personerna.

Hur som helst. En ny skärm skulle kopplas in, datorn stängdes av, skärmen kopplades in och datorn slogs igång igen. Allt detta under syn av teknikerna för "vanliga användare ska inte för enkla fel och råka förstöra utrustningen"

PANG, sen visslade till, datorn formaterade sig själv och de stod handfallna.

Ägaren till denna dator fick en serie av frågor, exempelvis om det fanns någon CD-skiva i läsaren, varpå de fick ett nej som svar alla 4ggr de frågade. Ägaren (som är en bra vän till mig) ringde mig och kollade läget eftersom dessa tekniker med sina stora löner inte kunde komma på vad som hände.

Min vän förslog ett eventuellt virus som kanske har snirklat sig in. Men ack neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej, för de vet va de gör och uppdateringar hit och dit.

I mina gamla dagar "fångade" jag in virus (på den tiden de var enkla) och tittade på dem, kanske se om man kunde lära sig något. Jag och en kompis skapade ett virus som såg till att efter x antal om starter skulle den formatera datan. Den blev testad på min gamla gymnasieskola på en harmlös data och vår lärare var föga imponerad och gav oss svaret "Så, har ni löst dagens elfråga än ?" Eftersom vi gick ElAutomation. Vi delade inte riktigt samma vision hehe.

Detta förklarade jag för dessa tekniker som fortfarande var helt bergsäkra på att det kunde absolut inte vara virus.
Efter datorn var färdig formaterad och OS:et startade upp igen var allting lugnt. Förutom att allt var försvunnet. Ännu en gång påminde vi teknikerna om att det skulle faktiskt kunna vara ett virus som på något sätt tar hjälp av ramdisken etc. Men fortfarande "Jag har jobbat som it tekniker i x antal år, DU har aldrig gjort det för det hörs på dig" bla bla bla. Efter ett par väl valda ord ifrån mig så kommer de nog aldrig gilla mig igen hehe.

Fick reda på att 2timmar senare började min väns kollega att få problem med sin data. Samma scenario igen.

Så de kollade alla datorer, och kom fram till att ett virus härjade fritt. Nu det bästa av allt.

Det framgår såklart inte HUR de kom på rätt spår utan det heter : "Efter noga eftertanke kom vi tekniker på att det måste vara ett virus i systemet, men vi har nu ordnat detta problem."

Måste man gå en envishetskurs som it-tekniker ? För dessa gick fanimej inte att övertala.Jag hoppas verkligen att det finns trevliga tekniker där ute som iallafall överväger att andra saker kan vara en avgörande faktor.

Nåväl, ska ut med hunden och göra mig iordning för en arbetsintervju.

Simma lugnt folket, var ni än är.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

andys bild

"It tekniker är säkert en bra sak och ha på en arbetsplats. Problement är bara deras vilja att lyssna till andra."

 

Är detta generellt för alla ittekniker tycker du?

 

Vad är en "IT Tekniker"?

jonasbjorks bild

Det är inte alltid lätt för dem, IT-teknikerna.. Smile Det bästa jag varit med om på en arbetsplats var när IT-teknikern kände sig "trängd" och drog fram sitt MCSE-plastkort (Microsoft Certified System Engineer). Jag tittade på honom och sa "ett sådant där har jag också, men jag pratar inte högt om det". Tror aldrig han och jag träffades mer efter den gången. Ödmjukhet är kanske något de borde gå på kurs i, en del av dem iaf. Förmågan att faktiskt höra vad användaren säger kan vara bra att ha. Om jag upplever att Outlook hänger sig, måste det ju ligga något i det. Jag ringer ju inte IT-teknikern för att jävlas med honom. Ett sätt för honom (eller henne för den delen) är ju att be mig anteckna när det händer och vad jag gör. Sedan återkopplar man och isolerar felet. För fel, det finns det många - speciellt i windowsnät.

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

kimjohanssons bild

MCSE, FREEZE SCUMBAG!!!!!

----------------------------------------------------------------------------------------------

You are scrupulously honest, frank, and straightforward. Therefore you have few friends.

jonasbjorks bild

Haha, nästan Dirty Harry över det där Wink.

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .