Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Öppen källkod i Osby kommun

Dagens "Dagens Samhälle" hade en intressant artikel i sin IT-bilaga. Den handlade om Osby kommun som satsar hårt på öppen källkodsprogram. Bland annat hade de gått över till OpenOffice och sparat 1.5 miljoner jämfört med att uppdatera MS Office. Det är tack vare en driftig IT-chef som konsekvent arbetar för öppen källkodsprogram. Hans IT-tekniker får också ägna 10% av sin arbetstid på egna projekt för att stimulera dom.

"Dagen Samhälle" Kommunernas och Landstingens tidning och går ut till samtliga förtroendevalda.

Tyvärr hittar jag inte artikeln på nätet.

/Fnurr