Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Vad hände med Wikin?

Jag kanske missat nåt, eller så kommer jag som vanligt inte ihåg vad tusan sidan kallades. Kommer bara till Trinix AB när jag försöker komma in på wiki.imbumba.se eller imbumba.se/wiki osv

Jag hoppas verkligen inte att all information bara försvunnit ut i cyberrymden. Har sidan flyttats? Någon som har lite mer information än jag har?

Funderar på att själv installera MediaWiki på min sida, igen. Förra gången var det väl som något slags journalistprojekt som aldrig lyfte, denna gång tänkte jag mer använda den för att lagra mina egna guider som någon slags kom ihåg-anslagstavla. Vet inte om det är en Utopi, men jag har en liten "dröm" om att skapa någon slags komplett (nåja...) datorhandbok med sikte på Linux för skrivbordet.

En fördel med att skapa en sådan i Wiki-format är att det inte blir linjärt på samma sätt som en bok. Det blir korsreferenser naturligt med Wikis, och användare kan komma och gå mellan artiklarna som de vill. Jag hade några artiklar på LP-wikin som jag tänkte revidera en aning och ta med åtminstone, sen finns det naturligtvis en guldgruva med material från andra användare där som man kan bygga vidare på.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Jag skrev precis på http://www.linuxportalen.se/blogs/jonasbjork/2008/04/17/jb-lp-f-r-ndringar om wikin. En del har frågat om vart den är. Den är snart tillbaka, förhoppningsvis redan i helgen. Mer info kommer.

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .