Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Tidningsjakt

Begav mig ut på tidningsjakt idag, men kom hem tomhänt Gråter

Planen var att kolla stadsbiblioteket här i Örebro, samt Pressbyrån-affärerna som finns. Stadsbiblioteket hade inga Linuxtidningar. Det närmaste man kom var MacWorld. Samma sak på två av de tre Pressbyrå-affärerna jag besökte, de hade inga Linuxtidningar. Förhoppningsvis var det slutsålt! Tungan ute Jag vet att jag sett Linuxtidningar på åtminstone en av dom förut. Den som är vid Resecentrum besökte jag aldrig, är osäker på om den är mest välsorterad av de tre eller ej. De finns att köpa på hemsidan i alla fall, men priserna är minst sagt saftiga.

Hur som helst har jag nu beställt en "trial subscription" på Linux Magazine, 3 nummer inklusive DVD för 9 EUR. Vilket är helt överkomligt. Kommer naturligtvis skriva om mina åsikter om tidningen när jag får den, och om jag bestämmer mig för att förlänga.

Beställde även Linux Journals Arkiv-CD med alla nummer fram till 2008 ($36.75). Eventuellt skaffar jag en digital prenumeration hos dom, om jag gillar tidningarna. Nu finns förvisso nästan alla tidigare nummer online, gratis. Men det känns ändå bra att köpa CDn och stödja tidningen. Tror dock inte CDn innehåller tidningarna i PDF-format. En digital prenumeration ger en tillgång till tidningar från april 2005 i PDF-format för nedladdning, och samtliga tidningar i HTML-format. Det kostar $29.50 för ett år, och nya nummer kan skickas ut i PDF-format till ens mejl om man så vill. Inte fy skam!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

tobiers bild

Linux Format tycker jag personligen är bra tidning, men jag har inte läst någon annan GNU/Linux-relaterad tidning heller.. Har du läst den?

FoHs bild

Nej, inte i dess helhet. Som jag skrev i ett tidigare blogginlägg så tycker jag inte riktigt om artiklarnas utformning, av de artiklar som fanns ute på deras hemsida för provläsning. Sen var den i förhållande till de andra ganska dyr, och man var tvungen att ta den med DVDn. Lite sugen på att testa den är man iaf, så jag kanske skaffar mig något exemplar för att verkligen ge det en chans.

Vad kan du säga om sidantal och sådant? Med tanke på att en årsprenumeration av den kostade ca 300 kr mer än Linux Magazine, så tycker man ju att den kanske borde vara lite tjockare, eller ha mer kvalité eller nåt Smile

abergmans bild

Jag tyckte inte alls om den, den var för gles på något sätt. gick inte att skilja artiklar från reklam osv..

-----------

www.abergman.se - Webtjänster för privatpersoner, småföretag och föreningar.

 

 

pettssons bild

Jag kan flika in att pressbyrån (både den vid järntorget och den vid stationen, dvs resecentrum) har haft linux-tidningar.

På järntorget så brukar de finnas längst ner till vänster (när man tittar åt järntorget dvs), och på stationen så brukar de vara längst in i hörnet (dvs längst från dörren).

 

In Coffea veritas - Sanningen finns i kaffet.

In Coffea veritas - Sanningen finns i kaffet.

FoHs bild

Om jag inte minns fel var det bara en tom plats längst ner till vänster på Pressbyrån vid Järntorget, så det kan nog vara som jag skrev att den var slutsåld. Kanske tar mig ner till stationen och kollar imorrn, även om jag nu redan skrivit under på en prenumeration Tongue

pettssons bild

Kan säga att jag var där efter att jag varit på jobbet o hämtat lite saker, och det fanns Linux Magazin (suse special) och Linux Journal (tror jag det var).

Jag var inne på järntorget.

 

In Coffea veritas - Sanningen finns i kaffet.

In Coffea veritas - Sanningen finns i kaffet.

eliass bild

Om jag minns rätt så ska det/fanns det en tidningsaffär i kosningen kunggatan-nygatan. Har för mig att dom har/hade några Linuxtidningar. Köpte i alla fall webbdesigntidningar från England där ett tag för ca tre år sen.

FoHs bild

Ja just ja, tror jag vet vilken du menar. Den har väldigt mycket tidningar. Brukar inte vara i de krokarna så mycket, har nog bara varit in där nån enstaka gång. Ligger väl någon vitvaruaffär i närheten också om jag inte minns fel. Ska nog ta mig en runda till imorgon, och hoppa in på pressbyrån vid Järntorget igen nu när pettson varit där och spanat Tongue De kanske fått in nya tidningar, eller så missade jag det förra gången.

pettssons bild

Antar att du syftar på denna:

http://kartor.eniro.se/query?what=map&mop=yp&hits_on_map=1&search_word=v...

Har faktiskt inte varit inne där, men som ni sa så har de rejält med tidningar.

 

In Coffea veritas - Sanningen finns i kaffet.

In Coffea veritas - Sanningen finns i kaffet.