Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Tvinga barnen att använda Linux!

Ja, lite tekniska motgångar har väl ingen dött av? Vi måste börja innan det är för sent! Snart är Linux alldeles för enkelt och användarvänligt. Tänk på framtiden! Jag vill inte att framtidens broar ska beräknas av Windows-indoktrinerade! Skrattande

http://www.svd.se/kulturnoje/serier/artikel_5017.svd?date=20080810

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Den har jag haft på min korridorslucka de senaste åren - så bra Laughing out loud

Givetvis måste ungarna härdas!

---------------------------------------

 

hoths bild

Mina barn har aldrig kört något annat än Linux! Kompisarna är avundsjuka på mängden av spel på datorn... Skrattande

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

Pettmans bild

Hur gamla är barnen? Kan tänka mig att kompisarna blir mindre avis när de vill spela de där stora titlarna som bara kommer till windows.

Själv började jag mitt datoranvändande på min fars gamla mac plus. Den hade en massa trevliga småspel.
___________________________________
Förkortningar jag använder:
FOSS - Free (and) Open Source Software
to be continue...

___________________________________
För övrigt anser jag att CapsLock bör förgöras...

Marcuss bild

Pratar vi om Haexan heckla?Smile

hoths bild

Inte så gamla, de är 6 och 7 år gamla. Trots det är de redan veteraner med flera år vardera på Linux. Min förhoppning med att ge dem Linux redan från början var att Linux när de väl kom i skolåldern skulle ha en hyfsat stor andel, eller i alla fall vara väl känt. Det, får man ju säga, är på håret (knappt). Fast räknar man in det genomslag som Asus Eee PC verkar få så... ja då fungerar det nog!

Vad gäller mer avancerade spel, så har du nog rätt. Det var en av anledningarna till att jag tidigt köpte och sponsrade utvecklingen av "Yo Frankie!". Sedan finns det ju mer spel som jag inte har laddat in. Det finns faktiskt stora och bra spel att köpa, även om de kanske inte just nu är jättemånga. Men, de kanske komemr de med!

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

iaidokas bild

Det går ju att komplettera en Linux PC med en spelkonsol.  Konsolerna kostar ju inte mycket mer än ett vettigt grafikkort, och även om spelen är en aning dyrare så håller man sig till en handfull spel per år så blir det inte så blodigt jämfört med att hålla sig med spel-PC.

Sedan jag köpte Xbox så har det inte spelats alls på datorn så nästa dator jag köper kommer att vara enklare än den nuvarande (och strömsnålare, woho!) och kosta närmare 3000 än de 11000 den nuvarande speldatorn gick lös på.  För skillnaden i pris så får jag en ny spelkonsol och några spel, och att spela tillsammans med besökare är lättare på konsol än på datorn.

 

Test

Test.

iaidokas bild

Och om man har juniorer i huset så blir det ju inga konflikter om hårdvaran vad gäller spelande - läxläsning. Det är ju olika prylar. Smile

Test.

Test.

FoHs bild

Det var så jag gjorde. Sålde min "speldator" och köpte en laptop i mellansegmentet kan man väl säga. Sen har jag en PS3:a som jag spelar på (rätt sällan, men iaf).

De där extra kronorna man lägger på spelen tjänar man gott och väl igen på kostnaden för hårdvaran tror jag. Ska man hålla sig med en speldator får man ju uppgradera åtminstone var 3:e år eller nåt. Visst, man klarar sig utan att göra det, men det är liksom praxis typ Tongue

iaidokas bild

Sen tycker jag att det är rätt trevligt att slippa uppdaterings och drivrutins-cirkusen som rådde på Windows PCn.  Xboxen löser ju allt sånt själv, spelen bara funkar, så det blir väldigt lite dötid när jag väl sätter mig för att spela, en sån sak är ju också rätt trevlig.

Test.

Test.

Charlies bild

Jag tycker barn ska få se lika mycket windows som GNU/Linux, OSX, Unix osv osv osv. Först när dom bekantat sig med ett större antal operativ kan dom rättvist välja det dom faktiskt trivs med. Varför ska Windows vara standard i skolan? Varför ska "datorkörkortet" gälla windows och annan MS-programvara?

Själv har jag blandad miljö hemma (för min del ska det ju bli Linux "all-over", men frugan vill köra Windows och i garaget står min mac. Min bror ser till att våra två barn kommer få lära sig allt om Amiga osv osv osv.

FoHs bild

Utbildningen på operativsystem bör vara mer generell. Nu råkar väl Windows och MS Office vara de facto-standard, så det är inte så konstigt att det är vad de får lära sig. Men för friheten och demokratin så bör utbildningen också ske på åtminstone ett fritt alternativ. Det kommer nog det också, synd bara att samhällsstyrarna i Sverige är så sega på att anamma öppna alternativ.