Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

HTC Touch Diamond och Linux

Har väl inte riktigt kommit igång med min HTC Touch Diamond ännu. Ska försöka uppdatera det här inlägget allt eftersom jag testar saker. Hittills har jag upptäckt att den fungerar att ladda via USB-porten utan problem, och att det går utmärkt att hitta den som en diskenhet om man väljer USB-läge på telefonen. Inga överraskningar där alltså.

Det jag försöker göra nu är att hitta någon slags sync-funktion som gör att jag kan föra över mina kontakter från min gamla telefon. Det verkar som att SynCE och OpenSync kan klara av det, men jag har inte installerat och testat det än. Med gsm-utils-programmet gsmpb kunde jag föra över telefonboken från min gamla telefon till hårddisken. Väldigt enkelt och det fungerade klockrent. Jag har en enkel textfil innehållandes namn och telefonnummer separerade med rör-tecknet. Det bäddar för en enkel importering till något program (Thunderbird månne?) som CSV-lista. Programmet bör sedan kunna exportera till något format som sync-programmet kan skicka över till telefonen. Det är min plan!

Ska göra lite efterforskningar om Linux på den också...

Uppdatering:
Tog mig äntligen tid att fixa synkningen. Eftersom jag jobbat i veckan har jag inte orkat satt mig ner och tagit tag i det, med utgångspunkten att det säkert skulle vara lite struligt. Så tidigare idag bootade jag in i Windows Vista, skulle installera lite program på mobilen. Tänkte jag skulle synka över min sparade telefonlista. Det är bara ett problem: Synkningen fungerar bara med Outlook. Jag tvivlar inte på att det finns tredjepartsprogram för telefonen och Windows som kan sköta det här, som kan importera från CSV-fil och sedan skicka över det. Men då kan jag ju faktiskt lika gärna göra det i Linux. Riktigt dåligt att det inte finns stöd i Vista för detta från början, det har ju en e-postklient! Nej, istället tvingas man skaffa Microsoft Office och Outlook. Värdelöst!

Så, tillbaka till Linux. Installerade SynCE, löjligt enkelt egentligen: Lägga till en mjukvarukälla och köra en apt-get-rad i terminalen. Samma med OpenSync. Ja, jag följde helt enkelt de lätta guiderna på hemsidan http://www.synce.org/moin/

En annan sak som jag tyckte var värdelös är Evolutions importeringsfunktion. Fick först importera min fil i Thunderbird (som har en utmärkt funktion för att välja vilka värden som ska vara vad) för att sedan exportera den igen. Sedan in med den i Evolution efter många om och men, den pallade inte med namn med Ö i (varken i UTF-8 eller ISO8859-1). Väl importerad i Evolution var det väldigt enkelt att köra synkningskommandona i terminalen igen. Nu har jag hela adressboken i telefonen!

Så ja, lite krångligt blev det ändå, men slutresultatet blev mycket bra. Framförallt slapp jag köpa Office för en tusenlapp Skrattande

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

marcus har den där urläckra telefonen han också. Den kör Windows Mobile och borde gå att köra med heter det opensync numera?

--
Vi har ingenting att förlora och jag vet att det lönar sig att kämpa. Ingenting har vi att förlora och jag vet att det lönar sig att vänta. (Mange Schmidt)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

ein.anderssons bild

Du måste inte synca mot Outlook eller någon annan office del. Jag har en HTC TytnII som kör exakt samma mjukvara som din både på PC och mobil (förutom lite extra 3dgrejs på din). Men iaf, Den syncar mot windows adressbok(adressregister) den hemska grejen som ingår i Vista om man inte har outlook.

 

-
Linuxportalen.se mitt hem, mitt liv, min värld.

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

FoHs bild

Det ska villigt erkännas att jag inte efterforskade så hemskt mycket, men den dialogruta som som dök upp innehöll klart och tydligt "Outlook är inte installerat" under varje alternativ. Ska kontrollera imorgon igen Smile