Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Google-applikationer "direkt" på skrivbordet

Från en diskussion här på LP kom jag mig för att installera Google Chrome igen. Testade det som hastigast på Googles nätapplikationer (GMail, Docs, Calendar) och gillade hur pass mycket rappare det verkade fungera jämfört med Firefox. Därför undersökte jag möjligheten att köra dessa program i ett enkelt webbläsarfönster utan menyer och dylikt, likt funktionaliteten som Mozilla Prism erbjuder. Och det kan inte bli smidigare, det är helt enkelt bara att starta Chrome på följande sätt:

google-chrome --app="URL"

Följdaktligen skapade jag några genvägar i ~/.local/share/applications för GMail, Docs och Calendar så att jag kan starta dom med Gnome Do (som söker av denna katalog efter genvägar) och komma direkt till den funktion jag vill åt. Naturligtvis kan man skapa genvägarna i menyer eller på skrivbordet om man så önskar.