Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Thunderbird 3 RC1 och GMail fungerar!

De tidigare betorna av Thunderbird 3 har haft en irriterande bugg som gjort att det skapats en etikett (label) på GMail-kontot vid namn "[IMAP]/Trash". Den vanliga papperskorgen har funnits kvar vid sidan om. På grund av den buggen så har jag bara använt mig av GMail via nätet, och lite via Evolution. Den senare fick dock stå åt sidan då det saknas, så vitt jag kunde avgöra, funktioner för att hantera flera identiteter.

Jag gör nämligen så att jag hämtar mejl från mina två Hotmail-konton och mejlkontot för skolan, till GMail-kontot med hjälp av POP3. De inkommande mejlen etiketteras beroende på var de kommer ifrån. Dock vill jag så klart svara från samma adress som mejlet skickats till. Med Evolution (och GMail i mobilen för den delen) blir det alltid gmail-adressen som står som avsändare. Med Thunderbird kan man lägga till alla de andra adresserna och därefter besvaras meddelanden med den adress som det skickades till. Det är näst intill osynligt för mottagaren att det går via mitt GMail-konto (vissa klienter visar detta också dock).

Saknar en funktion för att koppla GMail-satta etiketter till Thunderbirds taggar, men jag skapade helt enkelt tre filter (ett för varje konto jag hämtar mejl från med POP3) och taggar dom automatiskt med samma färger och etikettnamn som jag har på GMail. Det blir alldeles ypperligt tycker jag!

För den som är intresserad av Thunderbird 3 kan ni läsa om RCn här: http://en-us.www.mozillamessaging.com/en-US/thunderbird/3.0rc1/releasenotes/