Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

"Ny" videoredigerare till Linux

Tänkte tipsa lite kort om en "ny" videoredigerare som precis släppts i version 1.0. OpenShot heter den och baseras på FFmpeg så den har stöd för många format. Inte testat den själv, men för den som är intresserad kan ni läsa här om vad som är nytt i version 1.0 och se lite skärmdumpar och annat: http://www.openshotvideo.com/2010/01/openshot-10-has-arrived.html

Det finns i svensk översättning (åtminstone till lite drygt 92%).

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Kul! Ja som de säger på hemsidan - "många har försökt och i princip misslyckats" i det förgångna. Nu kanske inte Cinelerra kan anses oanvändbar (många gör fantastiska saker med det) men det är ett hyfsat komplext program som inte heller är av den stabilare sorten (vilket man iof ej heller kan anklaga moderna webläsare för). Jag hade en del hopp med Pitivi men det hände ytterst lite efter "starten". Jag har inte använt Kino/Kdenlive så jag kan inte säga något därkring.

Önskar projektet all lycka, ffmpeg med vänner är kraftfulla verktyg som rymmer stor potential att kunna anpassas till något vem som helst skulle kunna använda för att skapa enklare filmer.

---------------------------------------

 

Fungerande program behövs alltid och detta verkar lovande.

Även om jag är mer en kdenlive människa då jag föredrar Qt framför gtk samt så har den en massa funktioner som är lätta att använda.

Men har ju inte testat denna än.

FoHs bild

Kan väl nämna PiTiVi också, som finns med i Ubuntus paketförråd redan från början: http://www.pitivi.org/