Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Sony tar bort Linux från PS3

Läste precis att Sony i en mjukvaruuppdatering den 1 april kommer ta bort möjligheten att installera Linux och andra operativsystem på äldre modeller av PS3:orna. Alternativet är borta sedan tidigare på de nya modellerna (de som säljs i butik idag), och man tror att man nu tar bort det från de äldre modellerna pga säkerhetsrisken.

Det är trist naturligtvis. Nyttan av funktionen kan väl diskuteras, själv testade jag bara en gång med Ubuntu någon gång 2008 och det var inte direkt användbart. Tillgång till hårdvaran är strypt i den hypervisor som operativsystemet körs i.

Källan: http://www.h-online.com/open/news/item/Sony-to-block-Linux-from-all-PS3-...

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

tux-svens bild

1:a April var dagen som de skulle ändra.... Jovisst. Smile

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

FoHs bild

Ja, man kan ju hoppas att det är ett aprilskämt men jag tror dessvärre inte det. Känns konstigt att utannonsera aprilskämtet flera dagar innan 1 april Puzzled Det är en rätt seriös ton i både nyheten på H Online och bloggposten från Sony.

FoHs bild

Ars Technica har skrivit en artikel relaterad till detta. Verkar som en hackare ska försöka att tillverka ett custom firmware för att behålla alternativet: http://arstechnica.com/gaming/news/2010/03/hacker-vows-to-fight-sony-ps3-update-restore-linux-support.ars